woensdag 21 november 2012

Handmade present: slinger met gehaakte figuurtjes


In deze tijd van het jaar komt het onderwerp "kadootjes" vaker dan gemiddeld ter sprake en er zit iedere dag een stapel folders van allerlei winkels in de brievenbus. Langzaamaan slaat de sint-koorts toe: verlanglijstjes worden geschreven en uitgewisseld, lootjes getrokken en plannen gemaakt voor surprises. Nog maar 2 weken en dan is het weer pakjes-avond! Er moet eerlijk gezegd nog best veel werk verzet worden voordat er een gevulde jute zak staat.

Deze gehaakte slinger is het 20e item in de serie "handmade presents" en zal voorlopig de laatste zijn. In de komende weken zal ik ongetwijfeld nog wel wat kadootjes maken en daar wellicht ook over schrijven op dit weblog. Het maken van tutorials is echter vaak een tijdrovend karweitje en dat gaat de komende weken niet lukken. Wie weet, in januari verder?


Gehaakte slingers liggen hier min of meer op voorraad. Van restjes katoen, wol of zijde haak je cirkels, bloemen, sterren of vierkantjes. Patroontjes zijn makkelijk te vinden, op internet en in verschillende haakboekjes maar onder andere ook hier.
Vervolgens haak je een ketting van lossen (lengte naar keuze), waar je de figuurtjes op gewenste afstand aan vast haakt. Aan beide uiteinden van de ketting maak je een lus, waaraan de slinger kan worden opgehangen.
Zo'n slinger kan kado gegeven worden, maar ook gebruikt worden als kadolint als je een pakje extra feestelijk in wilt pakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...