woensdag 7 november 2012

Handmade present: pattern weights (patroon gewichten)


Onlangs naaide ik voor dochter M een broek van kunstleer. Omdat daarin ook kleine gaatjes zichtbaar blijven, kun je het papieren patroon beter niet op de stof vastspelden. Dan is het handig om patroon gewichten te gebruiken. Natuurlijk voldoet elk willekeurig object met een beetje gewicht, maar "echte" patroon gewichten kun je eenvoudig zelf maken.
 
Ook zelf patroon gewichten maken?
 


Materiaal:
metalen ringen of vierkanten (verkrijgbaar in de bouwmarkt, kies voor de zwaarste exemplaren)
leuk papier (inpakpapier, pagina's uit tijdschriften, rolletjes maskingtape, etc.)
lijm
(foam)kwastje
schaartje
pen of potlood
Mod Podge Dimensional Magic (hobbywinkels)
eventueel knoopjes of kraaltjes voor extra decoratie

Aanvullende informatie:
Met Mod Podge Dimensional Magic breng je een laagje aan dat uit moet harden. Het beste resultaat krijg je na minstens 24 uur drogen. Uiteindelijk levert dat het effect op alsof je emaille of een hars hebt gebruikt en geeft het bescherming van het opgeplakte papier.

 1. De materialen.
 2. Bedekking van een vierkant met masking tape.
 3. Teken een vierkant of ring af op het gekozen papier - ook de middencirkel - en knip dit uit. Gebruik een niet te grote schaar.
 4. Kwast de ringen en/of vierkanten in met lijm en plak het papier er op. Kwast zo mogelijk nog een laagje lijm over het papier heen. Kies voor hobbylijm, die droogt kleurloos op!
  Laat het goed drogen en knip zonodig overhangende papierdeeltjes voorzichtig bij.
 1. Het (plastic) flesje Mod Podge Dimensional Magic.
 2. Vul de oppervlakte met Dimensional Magic. Het flesje heeft een kleine opening en door er licht in te knijpen verdeelt de dik-vloeibare inhoud zich over het te vullen oppervlak. Probeer te voorkomen dat er luchtbelletjes ontstaan. Mocht dat gebeuren dan kun je die met een speld eenvoudig naar de rand schuiven, waardoor ze verdwijnen.
  Als je knoopjes of kraaltjes wilt gebruiken dan druk je die voorzichtig in de natte laag tijdens het opbrengen.
 3. Twee vierkanten bedekt met Dimensional Magic. Na het uitharden is de laag doorzichtig, zoals te zien op de eerste foto van dit bericht. De voor deze tutorial gemaakte patroon gewichten zijn op dit moment nl. nog niet uitgehard!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...