woensdag 1 augustus 2012

Beloofd is beloofd


Het zat al een tijdje in de planning - het "middelbare-school-proof" maken van de slaapkamer van dochter M. De muren waren een paar weken geleden al kaal gemaakt en 't electra was door een prof aangepast. In de vakantie moest de rest gebeuren.
Beloofd is beloofd, en hoewel de mussen gebraden van het dak vielen zijn we toch aan de gang gegaan.

Dag één: behangen. Na een lange middag zwoegen en zweten schoven m'n zus en ik aan voor de bbq die ondertussen door de mannen was voorbereid.
Dag twee: met dochter M naar de zweedse meubelgigant (waar het overigens heerlijk koel en rustig was) voor gordijnen, buro, kastje en nog wat accessoires. 's Avonds de gordijnrails bevestigd.
Dag drie: 's morgens de gordijnen passend genaaid en opgehangen; 's middags twee burootjes in elkaar gezet. 't Laatste samen met M, hetgeen opvallend vlot en harmonieus verliep.*
Dag vier: het bij de burootjes horende kastje ook in elkaar geschroefd, spulletjes ingeruimd of gesplitst in "vuilnisbak", "kringloop", "bewaardoos" en "opslag".
Een bezoekje aan de kringloopwinkel, ergens in deze dagen, leverde nog twee puike burostoelen op, die door O van een nieuw verfje werden voorzien!

Resultaat: een zeer tevreden puberdochter, die staat te trappelen om aan de nieuwe schoolfase te beginnen. Missie geslaagd dus.

* Leuk filmpje op YouTube, over het assembleren van dergelijke meubelstukken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...