woensdag 29 augustus 2012

WeekendtasEen paar jaar geleden naaide ik deze tas van een stuk katoen met wax coating; materiaal waarvan bijv. tafelkleden gemaakt worden. De tas is ruim genoeg voor een weekendje-weg en na thuiskomst op te vouwen tot een klein pakketje. Zeer praktisch dus, en daarnaast ook stijlvol door de mooi rozenprint.
Het patroon komt van wkdesigner (scroll omlaag naar 9 juli 2009) en wordt uitvoerig in het engels beschreven. Daar zou je in eerste instantie ontmoedigd kunnen raken, maar het blijkt in de praktijk een eenvoudig ontwerp. Ik heb inmiddels verschillende versies gemaakt, vari├źrend in grootte (van toilettas tot sporttas) en materiaal (naast genoemde stof ook canvas en een oude postzak).

De basis van het patroon is een vierkant waarvan de zijden deelbaar zijn door 6. De bodem wordt vervolgens 4/6 lang en 2/6 breed; de hoogte is 3/6 en de rits moet een lengte hebben van 4/6. Bij de getoonde weekendtas ging ik uit van een vierkant van 60 x 60 cm. De bodem is in dat geval 40 x 20 cm; de hoogte 30 cm en de rits 40 cm.
Met deze gegevens en onderstaande tekening ter verduidelijking is het patroon eenvoudig aan te passen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...