woensdag 8 augustus 2012

Milieuverantwoord?


Enkele maanden geleden kocht ik twee knutseldozen van Green Creativity. Uit nieuwsgierigheid en wellicht ter inspiratie. Tijdens een van de vele regenmiddagen in de vakantie heeft M papieren kralen gemaakt, met behulp van de Recycled Paper Beads box. Het groene molentje is best een handig apparaatje, en verder zaten er een paar vellen papier in, wat sieradenelastiek, een zakje witte lijm en een lijmkwastje. De box Plastic Bag Monster hebben we ook geopend, maar niet gebruikt. Er waren nl. veel plastic tasjes nodig om zo'n monster te maken en die tasjes proberen we juist zo weinig mogelijk te accepteren.

In beide boxen zat een folder met een handleiding en aanvullende tips. En met enthousiaste aanwijzingen over "green crafts" en "milieuvriendelijk" en "hergebruik van materiaal als tijdschriften en plastic tasjes".
Dat leverde een dubbel gevoel op.
In plaats van een plastic molentje kun je immers ook een sat├ęprikker gebruiken om papieren kralen te maken? En die ogen en handen en voeten van dat monster, daar is toch wel iets anders voor te bedenken dan de bijgevoegde foamvormen en wiebeloogjes?

Kortom: de achterliggende gedachte is sympathiek en het idee creatief, maar de uitvoering eerder commercieel (een box kost 12,50 euro) dan milieuvriendelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...