donderdag 30 augustus 2012

Ring


Iedereen die zich bezighoudt met "handgemaakt" zal beamen dat het bijna onmogelijk is om daar een behoorlijk inkomen mee te verdienen. Ik heb het nooit getimed, maar in een gehaakte deken zit waarschijnlijk toch wel minimaal dertig uur werk en zelfs met een relatief eenvoudig werkje als een hotpack ben je zo 1 1/2 uur bezig. Daarbij komen dan nog de materiaalkosten en vervolgens de fiscale afdracht. Reken maar uit wat voor prijskaartje er aan gehangen zou moeten worden.
Je moet dus vooral plezier beleven aan de bezigheid op zich! En het eindproduct gebruiken in het dagelijks leven, of kado geven aan iemand die het mooi vind.
Als je je dit realiseert, is het leuk om af en toe iets te kopen van iemand anders met een "uit-de-hand-gelopen-creatieve-hobby". Deze ring kocht ik van Brigitte, de dochter van een collega van een vriendin, die een eenmalige avondverkoop organiseerde in een leegstaand pand hier in de buurt. De ring is gemaakt van aluminiumbuis en door de grootte (doosnede van de cirkel is 4 cm) een echt statement. Ik draag 'm vaak en met veel plezier, gewoon omdat ik 'm mooi vind. En de wetenschap dat 't geen massaproductie is voegt daar nog iets aan toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...