donderdag 21 augustus 2014

Zomertruitje


Tja, had ik nét het bloggen hervat - besloten we onverwacht toch nog een klein weekje op vakantie te gaan. In die periode van afwezigheid ben ik overspoeld met spam-mailtjes op het laatste blogbericht. Allemaal zogenaamde anonieme opmerkingen, met vervolgens verwijzingen naar de meest bizarre websites. Als iemand een idee heeft wat daar tegen te doen is, dan hoor ik het graag.
Overigens: dat weekje brachten we door in Zuid-Limburg. Het landschap is er prachtig maar helaas was het weer wat minder. Ergens kwam dat nog wel goed uit, want daardoor had ik gelegenheid om verder te breien aan het zomertruitje voor dochter M en kwam dat net op tijd klaar voor haar volgende tripje. De geluksvogel vliegt vandaag samen met drie vriendinnen (en de ouders van een van de meiden) voor een paar dagen naar Portugal, waar het nog wel heerlijk zomert!


Ik breide het truitje uit het tijdschrift Simply Breien 4/2014 omdat dat er niet al te ingewikkeld uitzag. Dat bleek echter een beetje bedrieglijk - het uitgeschreven patroon beslaat 3 pagina's. Omdat ik bovendien een ander garen had dan aangegeven moest ik her en der ook nog wat aanpassen.
Ik gebruikte Katia Mississippi (50%katoen - 50% acryl) en had bijna 3 bollen offwhite en een halve bol blue denim nodig.


Het leukste deel van het truitje is de rugkant. Daar zit een diepe V-nek en bovendien wordt de onderkant opgetrokken door de lus. In afwijking op het patroon heb ik de halsrand en de beide armsgaten niet afgewerkt met een boordsteek maar met een soort "punnikrand".


Deze techniek wordt uitgebreid beschreven op de website van Purl Bee en de binnenkant van het breiwerk wordt er ook direct netjes mee afgewerkt.

De weersvoorspellingen voor Portugal zijn prima en ik hoop dus dat M veel plezier heeft, ook van haar nieuwe zomertruitje!

1 opmerking:

  1. Hallo Anco,
    Lekker hoor een extra week vakantie, maar vervelend van die spamberichten. Bij mijn WordPress website zit een spamfilter ingebouwd, dus ik heb er bijna geen 'werk' aan. Ik kijk wat er gefilterd is en als het inderdaad allemaal spamberichten zijn, klik ik op empty spam. Verder gaat elk bericht pas online nadat ik het heb goedgekeurd, dat neemt niet veel tijd in beslag.
    Leuk truitje heb je gemaakt! Goed weekend en als je er aan toe bent kunnen we misschien over foto's 'praten'. Groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...