maandag 11 augustus 2014

Gevonden op Marktplaats


Al langer zocht ik af en toe op Marktplaats naar een divan of daybed. Liefst in de jaren 50 stijl en in goede staat. Erg intensief was de zoektocht niet, de exemplaren die ik tegen kwam waren of te veel beschadigd of werden al snel door bedrijven in vintage meubels opgekocht. Recent had ik echter beet! Het bovenstaande daybed (1,90 bij 0,80 m) kon ik voor 20 euro overnemen van een oudere dame, die ook nog eens niet zo heel ver uit de buurt woonde. Dat is echt een kwestie van geluk hebben! Het bed had nog de originele bekleding, die niet beschadigd was maar wel ernstig verkleurd en ook wat vlekkerig. Het onderstel en de veren en vulling van de matras bleken echter in prima staat. Opnieuw stofferen leek me niet zo'n enorme klus en zeker de moeite waard.


Het matras is met maar 4 schroeven bevestigd aan het onderstel en het daybed was dus gemakkelijk uit elkaar te halen. Het lospeuteren van de honderden nietjes waarmee de bekleding was vastgemaakt aan de matrasbodem deed ik met een schroevendraaier en een klein tangetje.


Toen dat gebeurd was heb ik het matras wat opgefrist en een paar dagen buiten laten luchten. Ik had besloten dat de stof voor een nieuwe hoes bij voorkeur uit mijn voorraad moest komen en kon uiteindelijk kiezen tussen een lap grijs linnen en een lap lichte denim. Omdat ik vreesde dat de linnen stof eigenlijk niet sterk genoeg was, is het de lap denim geworden en ik gebruikte de lichtste kant ervan. De vier hoeken heb ik met de naaimachine ingenaaid en daarna kon de hoes om het matras geniet worden. Vervolgens schroefde ik het onderstel weer met de originele schroeven onder het matras.


Al met al ben ik zeer tevreden met het resultaat en blij met het nieuwe meubelstuk in huis. Bijkomend voordeel: de pubers hier in huis hoeven nu niet meer te ruziën over wie er op de bank mag hangen en dat komt zo midden in de zomervakantie goed uit.

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...