dinsdag 21 januari 2014

Twitteren, maar dan anders


Een tweet kan maximaal 140 tekens bevatten en dat geldt eigenlijk ook wel voor het stukje papier dat door dit vogeltje kan worden bezorgd. Anders wordt het rolletje te dik om nog door het ringetje te kunnen steken. Tenzij je vloeipapier gebruikt voor je handgeschreven bericht, dan kun je wat langer van stof zijn.


De vogeltjes werden gemaakt om te gebruiken rond het Valentijnsthema, net als de hartvormige handwarmers en worden dus (tijdelijk) lovebirds genoemd. Dit ging weer volgens het "productielijn" principe: patroontje x-keer uitknippen - setjes maken - lapjes even strijken - met de naaimachine in elkaar zetten maar het uiteinde van de staart nog open laten - vullen - staart dicht zigzaggen -bijknippen met de kartelschaar - met de hand ringetje aan het bekje naaien. Op deze manier heb je snel een behoorlijke zwerm.


Opeens bedenk ik dat er misschien wel lezers van dit bericht zijn die het leuk zouden vinden om zo'n vogeltje binnen te zien vliegen. Dat kan! Wanneer je me je postadres mailt, dan stuur ik er een jouw kant op. Gewoon op de ouderwetse manier, via postbus en postbode. En ik beloof je dat ik verder geen gebruik of misbruik zal maken van de adresgegevens.

Writing this post, i suddenly think there might be a reader who would like to receive such a bird. That's possible! Mail me your address  and i will send you a bird by snailmail. I would love to see a bird fly all over the world! Of course i promise not to misuse the address for anything else. 

5 opmerkingen:

 1. Wat een super leuk idee!
  Groetjes monique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. echt geweldig!!!
  Ik tweet niet.
  En houd wel van handgeschreven berichtjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel leuk idee! De vogeltjes zijn mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel erg leuk Anco. De vogeltjes en ook jouw idee! Ik zag ook een bloemetjes deken van je voorbij komen op Annemarie's Haakblog. Die is ook mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het vogeltje heeft zijn bestemming bereikt.!
  Wat ontzettend leuk en lief. Dank je wel.
  Liana

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...