woensdag 5 februari 2014

Restjes katoen (2)


De deken van mijn voorraad katoen vordert langzamer dan gebruikelijk voor me is. Enerzijds komt dat door de klachten van overbelasting, anderzijds door het bezoek van een ongenode en ongewenste gast in de vorm van een buikvirus. Daardoor was ik een aantal dagen echt uit de running en uiteraard stapelen dan allerlei andere taken zich op.
Inmiddels zijn er 83 bloemen gehaakt, is er bijna 200 gram katoen verbruikt en meet de ontstane lap grofweg 73 bij 53 cm. En hoewel de lol is om volkomen willekeurig te werk te gaan, wil ik er wel voor waken dat uiteindelijk de kleurbalans helemaal verloren raakt of dat een onhandig formaat ontstaat.
Enfin, een beetje planning en rekenwerk is dus toch noodzakelijk.


Ik heb nog ruim 600 gram garen beschikbaar, niet helemaal gelijk verdeeld over bovenstaande drie kleurgroepen. Het deel "on-kleuren" (rechts op de foto) is het kleinst en moet dus met enig beleid worden ingezet. Na een beetje rekenwerk met vierkante centimeters, aantal bloemen in de lengte en in de breedte enzo, lijkt het mogelijk dat er een deken van ca. 1.70 bij 0.90 meter gehaakt kan worden. Dat is een mooie grootte en als 't inderdaad zo lukt, dan is de katoen nagenoeg op!

6 opmerkingen:

 1. Begint al leuk te worden. Volgens mij kijken quiltsters? via grijstonen welke kleuren bij elkaar staan. Dit doen ze via een zwart/wit kopie van hun stoffen of met een rood plastiek raampje. Misschien het overwegen waard. Voorts is er een leuk initiatief van Terraysleven.blogspot.com om iedere week een rand te haken in diverse randen om uiteindelijk een deken te hebben. Ik ben net begonnen en probeer de eerste weken (5) nu in te lopen/haken. Je moet maar kijken. Groetjes Liana

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Liana, bedankt voor je reactie en ja dat klopt inderdaad: een zwartwit print of een met een rood filter laat in ieder geval de intensiteit van de kleuren beter zien. Ik heb dat indertijd ook gebruikt bij de deken van driehoeken in een granny square (avanav.blogspot.nl/2013/02/voortgang.html).
   Die CAL met de streepjes deken heb ik ook gezien (overigens is die al eens eerder gedaan op een australisch blog), maar dat is niet helemaal mijn ding. Ik bepaal uiteindelijk liever zelf mijn tempo ;-). Groet, Anco

   Verwijderen
 2. Oh, vind het al heeeeeeel mooi worden!!
  Groetjes, Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat ziet er prachtig uit! Ben je weer helemaal beter?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig! En zo vrolijk met al die kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. It is looking super! What a gorgeous piece(s) of work!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...