zondag 12 januari 2014

Handwarmers


De laatste weken heb ik overduidelijk een beetje te veel gehaakt of dat in ieder geval in de verkeerde houding gedaan, want ik heb last van geïrriteerde schouder- en vingergewrichten. Tijd om iets anders te doen dus, dit keer met de naaimachine. Binnenkort starten we in het Atelier met een wekelijks creatief café en we zullen ons dan ook af en toe richten op specifieke thema's. Het eerstvolgende thema is Valentijnsdag en daar passen deze hartvormige handwarmers goed bij.
Eerder maakte ik al eens hotpacks en de handwarmers zijn eigenlijk een mini-uitvoering hiervan. De hartvormen worden gevuld met rijst en moeten zo'n 20 seconden in de magnetron (700 W) verwarmd worden. Daarna kun je ze in je jaszak stoppen of in je wanten om zo lekker warme handen te houden.

Hieronder volgt een korte (foto)tutorial.
Benodigdheden: wat lapjes katoenen stof, hartvormig papieren patroon, naaimachine en naaigaren, (kartel)schaar, rijst.2 opmerkingen:

  1. Geloof het of niet maar ze liggen hier naast mijn naaimachine. Het hartje is alleen iets ronder en gevuld met linzen. Leuk!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...