maandag 4 november 2013

Kerstballen


Geheel tegen m'n gewoonte in ben ik dit jaar al vroeg bezig met de komende feestdagen. Voor een bij kerst passende aankleding van ons Atelier maken we een hele serie pompoms en gehaakte kerstballen. De bedoeling is om een stalen spiraal "kerstboom" daarmee vol te hangen.
Voor de gehaakte exemplaren is het een mooie manier om zelfs de kleinste restjes katoen en wol te gebruiken. Als "vulling" gebruik ik gewone plastic ballenbakballen want daarmee worden alle ballen perfect rond. Er hoeven lekker geen draadeindjes afgewerkt te worden, die verstop je gewoon onzichtbaar aan de binnenkant.
 

Ik heb een zak met 50 van die balletjes en daarvan heeft inmiddels meer dan de helft een gehaakt omhulsel. Daarnaast haak ik ook nog wat kleinere exemplaren, om witte polystyreen balletjes heen. Als ik het tempo er zo in kan houden, zal het eind van de maand toch zeker klaar kunnen zijn, ruim op tijd dus.

4 opmerkingen:

 1. Tip: op het blog Greedy for color staan gehaakte kerstballen. Het leuke daarvan vind ik dat ze afgewerkt zijn met een goud dopje aan de bovenkant zoals bij een "oude" kerstbal. Dat maakt een beetje dat het echt een kerstbal is i.p.v. een bal.
  Groetjes Liana

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Liana,
   ja, dat het nu nog gewone ballen zijn blijkt ook hier in huis - regelmatig wordt er mee "overgegooid", die neiging is nauwelijks te onderdrukken. Ze zijn echter nog niet af; ik verzamel al lintjes, kralen en dopjes om ze naar het nivo "kerstbal" te tillen ----. Groet, Anco

   Verwijderen
 2. Wat een super idee om die plastic ballen te gebruiken en de ballen die je al klaar hebt zien er mooi uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't Werkt heel goed, die plastic ballen. Ik haak eerst ongeveer 2/3, stop de plastic bal er in en maak dan de laatste toeren. Omdat zo'n bal niet keihard is gaat dat vrij gemakkelijk. En sneller dan het opvullen en modelleren met hobbyvulsel!

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...