woensdag 26 maart 2014

Op reis


We zijn op dit moment druk bezig met het plannen van de reis naar Ecuador en de noodzakelijke voorbereidingen. Paspoorten voor D en M, inentingen voor iedereen, pinpassen intercontinentaal activeren, vluchten en verblijfplaatsen boeken, een paar extra vrije dagen aanvragen bij de scholen - dat zijn zo de praktische kanten. Daarnaast bereiden we ons emotioneel voor, ieder op zijn eigen wijze.
Een belangrijk deel van de tijd zullen we in Cuenca zijn, omdat onze beide kinderen uit die regio komen. In 1999 bivakkeerden we er bijna drie weken in een leuk appartementencomplex, gelegen pal aan de rivier die door de stad stroomt. Uiteraard waren we benieuwd of dit complex nog altijd in bedrijf was en dankzij het www kon dat snel bevestigd worden. We namen contact op met de huidige eigenaar, die enthousiast reageerde op onze mail en vertelde dat hij het familiebedrijf voortzette wat zijn moeder ooit begonnen was. Al snel vermoedden we dat hij indertijd een aantal keren onze gids en chauffeur moet zijn geweest bij uitstapjes en het blijkt dat er inderdaad foto's zijn waar hij ook op staat.
Gelukkig was het mogelijk om een appartement te reserveren in de gewenste periode. Hoe bijzonder zal het zijn om met twee pubers terug te keren naar de plek waar zij als baby resp. peuter vertrokken zijn. Een plek die zij nu alleen kennen uit verhalen, foto's en een videofilm.

4 opmerkingen:

 1. Van zo'n verhaal wordt je wel emotioneel. Schitterend. Veel plezier ook nog met de voorbereidingen.
  Liana

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spannend! En bijzonder!
  Ik wens jullie een bijzonder mooie reis toe!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een spannende tijd maken jullie door... en gaan jullie nog meemaken! Ik hoop dat iedereen van elk moment kan genieten:)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel bijzonder. Vooral dat je in hetzelfde appartement terug kunt komen als waar het zoveel jaar geleden begon. Ik wens jullie een hele gezegende reis en hoop dat verwachtingen waargemaakt gaan worden en dromen vervuld. En wie weet ontstaan er nieuwe dromen, idee├źn en verwachtingen. Groetjes, Barbara.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...