zaterdag 22 maart 2014

Restjes katoen (4 - the end)


In mijn vorige bericht over de bloemen deken van restjes katoen gaf ik aan te twijfelen over de rand en vroeg ik om suggesties. Enigszins tot mijn verrassing kreeg ik van Esther, Andre├ę en Magda het eensluidende advies om er helemaal geen rand omheen te haken. Over het algemeen ben ik erg onder de indruk van het (haak)werk van de genoemde vrouwen en dus neem ik elk advies van hen serieus. Omdat het een beetje vreemd voelde om opeens "klaar" te zijn en ik er vanuit gegaan was dat er een rand om de deken moest, heb ik nog wel een paar halfslachtige pogingen gedaan.
De dames hadden gelijk want wat ik ook uitprobeerde: een rand voegde in dit geval niets extra's toe.


Ik heb het dus zo gelaten en de deken "af" verklaard! Ik ben blij met het eindresultaat en vermoed dat de deken vooral buiten dienst gaat bewijzen, als het tijdens een zomeravond toch een beetje kil gaat worden.

Voor wie geïnteresseerd is: de bloem is afgeleid van een Arne&Carlos patroontje (uit hun boek breien de bloemetjes buiten) en ik heb er een diagram en beschrijving van gemaakt. De bloemen werden steeds met twee punten on-the-go aan elkaar vast gehaakt.


6 opmerkingen:

 1. Erg mooi! Lekker kleurrijk en hij heeft inderdaad geen rand nodig! Gr Marijtje (gemhaaktdoormarijtje.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh it is so so beautiful! This is one of those timeless pieces that will just always look gorgeous! Glad you decided against an edge xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hij is GEWELDIG! En vind het echt lief dat je het advies hebt opgevolgd. Tis echt raar maar waar: zonder rand is hij prachtig. Ik haak bijv. ook nooit een rand om een ripple deken: die heeft dat niet nodig! Granny dekens wel weer bijvoorbeeld. Anyway... geniet van je deken en leuk dat je het patroon hebt gedeeld (ik heb namelijk ook nog een massa katoen liggen).
  Groetjes,
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, prachtig! Mooie kleuren, mooi geheel. En prachtig zonder rand! Geniet er van :)

  Groetjes, Lotte
  mrscuddles.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Anco,
  Wat is je deken super mooi geworden!! Lief dat je ons nog even noemt ;) Ik vind het een goed idee van je om toch eerst nog te proberen een rand te haken, zo heb je jezelf kunnen overtuigen en is de deken ook 'in je hoofd' klaar. Nogmaals een hele grote dikke vette compliment, je deken is echt prachtig. Geniet er maar van!
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...