donderdag 20 juni 2013

Seventies zigzag deken


In het kader van werk in uitvoering is de gehaakte deken voor de caravan van mijn zus het derde afgemaakte project. Precies op tijd, want a.s. zaterdag zal de caravan voor de eerste maal in gebruik worden genomen; nog niet voor een overnachting overigens, maar om als uitvalsbasis te dienen voor een creatieve activiteit in de buurt. Het resultaat van deze specifieke zigzagsteek is een luchtige deken, prima geschikt voor kille kampeeravonden, en mede door de kleuren is een echte seventies look ontstaan.


Even de feiten op een rijtje.
De deken is 145 bij 100 cm groot (114 toeren). Ik heb een keer de tijd per toer geklokt en dat was 14 minuten. Al met al zitten er dus 26,5 haak-uren in, en daarbij komt het instoppen van de draadeindjes. Verder gebruikte ik er iets meer dan 800 gram katoen voor, in 5 verschillende kleuren. Het zigzag patroontje zat in mijn "archief"; ik heb geen idee waar het vandaan komt.

6 opmerkingen:

 1. In een woord: Mooi!
  Grappig dat jij dat ook hebt, van die ooit tijdens het internetten bewaarde patronen en niet meer weten van wie het is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt hard gewerkt en het resultaat is zeer geslaagd. Veel plezier zaterdag.
  Liana

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi zeg. En wat een leuk zigzagpatroontje die ga ik uitproberen. ik ben nog op zoek naar een vakantie project. Dit is misschien wel een idee. dank je wl voor de info wat je hebt gebruikt en zo dan kan ik op zoek naar materialen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met hoeveel losse ben je begonnen?

   Verwijderen
  2. Hoi Jojo, bedankt voor je enthousiaste reactie. Heet aantal losse wat je op moet zetten is: een veelvoud van 11 (dat is het aantal van de steeds herhaalde zigzag) en dan nog 1 erbij voor de kantsteek. Eerlijk gezegd ben ik vergeten hoeveel ik er zelf gebruikte -----.
   Groetjes, Anco

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...