maandag 8 april 2013

Druk


Het Open Huis afgelopen zaterdag was een groot succes! Het was gezellig druk, tientallen kinderen en volwassenen hebben aan "onze" tafel gelukspoppetjes geknoopt en er zijn leuke nieuwe contacten gelegd. Een prima start dus al met al.
Uiteraard hebben alle voorbereidingen veel tijd in beslag genomen, waardoor weinig berichten op dit blog en maar beperkte mogelijkheden om de nieuwe haaknaalden uit te proberen. Ik startte met een kussenhoes in een eenvoudig streeppatroon. Qua kleuren werd ik geïnspireerd door een pagina uit de Marie Claire Idees. Inmiddels is de hoes klaar, maar moet nog wel in elkaar gezet worden.
Tunisch haken is wel echt anders dan gewoon haken. Het is me opgevallen dat de techniek belastender is voor de linkerarm, ik heb inmiddels een echt pijnpunt aan de elleboog. Misschien is dat nog onwennigheid?

2 opmerkingen:

 1. Toch weer leuk om iets op het blog te zien. Haak jij met links als je linkerarm zeer doet? Dat zou volgens mij een goede tutorial kunnen worden voor de linkshandigen onder ons.
  Groetjes
  Liana

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Liana,
   was het maar waar dat ik linkshandig was - dan kon ik 't in ieder geval M makkelijker aanleren (zij is dat nl. wél). Bij het tunisch haken moet het werk, althans zo heb ik ervaren, bij de teruggaande toer op een bepaalde manier vastgehouden en vervolgens steeds een beetje gedraaid worden. Die repeterende beweging zorgt voor een "tennis"elleboog ---- ;-)
   Ben jij trouwens linkshandig??
   Groetjes, ook aan FCVB, Anco

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...