vrijdag 28 september 2012

Driehoekig miniboekje


Geïnspireerd door een vondst via Pinterest maakte ik deze driehoekige notitieboekjes. Door de vorm is het een compact boekje, maar opengevouwen ontstaat er toch een behoorlijk schrijfvlak. Ik gebruikte schrijfpapier uit een promotiebloknote; de ene kant van het papier is gelijnd, de andere kant blanco. Voor het kaftje een vel stevig knutselpapier met een prachtige rozenprint.

Ook zo'n boekje maken?


Materiaal:
standaard papier, naar keuze gelijnd of blanco
stevig knutselpapier
schaar, borduurnaald, garen (draad katoen of borduurgaren o.i.d.)

 
Knip (of snij met een papiersnijapparaat) uit het standaardpapier 6 of 8 vierkanten van 10 bij 10 cm. Voor het kaft knip je een vierkant dat een fractie groter is (10,5 bij 10,5 cm).
Vouw elk vierkant tot een driehoek en schuif de driehoeken vervolgens in elkaar.
 
 
Markeer 3 punten in de schuine zijde van het binnenste vierkant en prik gaatjes met de boorduurnaald. Naai alle driehoeken aan elkaar. Begin in het middelste punt, van buiten naar binnen. Dan met de draad naar het bovenste punt, van binnen naar buiten - terug via het middenpunt van buiten naar binnen - tenslotte naar het onderste punt, van binnen naar buiten. Beide draadeinden zijn nu aan de buitenkant. Knoop ze ter hoogte van het middelste punt stevig aan elkaar en steek dan beide draden weer naar binnen. Aan de binnenkant nogmaals aan elkaar knopen en kort afknippen.
 
 
 
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...