dinsdag 31 januari 2012

Macarons zonder calorieën


Afgelopen zomer kocht ik in een franse supermarché een paar flesjes voedselkleurstof, met het plan om dit thuis een keer te gebruiken om macarons te maken.
Een macaron is een luchtig koekje en een specialiteit in verschillende Franse steden en regio’s. Ze worden gemaakt van gemalen amandelen, poedersuiker, suiker en eiwit. Tussen twee macarons zit een soort crème of jam. Macarons zijn er in heel veel kleuren en smaken en zitten in ieder geval vol calorieën.
Dat laatste heeft me tot nu toe weerhouden. Want eenmaal gebakken moeten de macarons natuurlijk ook gegeten worden en dat combineert niet goed met mijn poging om op een verantwoorde manier wat kilo's kwijt te raken.
Deze "macarons" zijn niet voor consumptie bestemd of geschikt, maar wel erg leuk. Ik maakte er zelf ook een, van twee buttons met een doorsnede van 5,6 cm. Helemaal met naald en draad in elkaar gezet, inclusief de rits. Het resultaat is een klein portemonneetje, net groot genoeg voor een paar euromunten en een fietssleutel.

1 opmerking:

  1. Zoals je ziet moet ik nog wennen om een reactie te plaatsen. Maar al doende leert men. Mijn reactie op de macarons is terechtgekomen bij de breuken. Men leert iedere dag is.
    Liana

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...