woensdag 11 januari 2012

Knopenarmband


Leuk vind ik ze, die leren armbanden met een variatie aan buttons, knopen, chunks er aan. Een wat stoerdere, grovere uitvoering van de bekende kralen- en bedelarmbanden. Maar wel behoorlijk prijzig. En daarin zit uiteraard de uitdaging! Met al beschikbare materialen maakte ik een knock-off.
Zin om zelf te maken?


De foto's zijn helaas niet zo scherp (mijn zus zou dat beter doen ---), maar hier volgt toch een "tutorial".

De materialen
Maak met de gatentang aan beide uiteinden een gat, groot genoeg om het sieradenkoord er tweemaal doorheen te steken. Het ene uiteinde (waar de lus van het koord uit zal komen) plaats je op ongeveer 0,5 cm van de rand; het andere uiteinde (daar komt de eerste knoop) zodanig dat deze knoop niet uitsteekt.
Verdeel vervolgens de knopen die je gaat gebruiken in de gewenste volgorde over de leerband en maak daar de gaatjes met de tang.


Pak een stuk sieradenkoord (ongeveer 3 maal de lengte van de band), vouw het dubbel en maak een lus. De lus dient als sluiting en moet dus om de eerste knoop heen kunnen. Haal het koord door de band (zie foto); zorg ervoor dat de lus aan de bovenkant blijft en niet door het gaatje kan schieten.
Haal één draad door het eerstvolgende gat naar de voorkant van het leerband, rijg een knoop naar keuze aan en breng de draad vervolgens weer naar achter door hetzelfde gat. Trek stevig aan, zodat de knoop mooi plat op de band ligt.
Draai aan de achterkant de twee draden om elkaar heen en ga vervolgens met de tweede draad door het volgende gat weer naar boven. Rijg een knoop aan, ga met de draad terug door hetzelfde gat en draai aan de achterkant de twee draden weer om elkaar heen.


Pak dan weer de draad die je bij de eerste knoop gebruikt hebt en ga zo om-en-om door tot alle knopen zijn gebruikt.


Knoop de twee draden aan de achterkant stevig vast en knip deze kort af zodat het niet zichtbaar is aan de voorkant.


KLAAR is je unieke, zelfgemaakte leren armband!

1 opmerking:

  1. Dit zou een mooie keuzecursus op een basisschool kunnen zijn, of op 2, of op 3......
    Wat ziet je (web)logo er vernieuwd anders, vol beweging uit! Leuk zo.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...