dinsdag 5 mei 2015

Pixel haken - the end


De corner-2-corner deken in pixel stijl is af. Hoewel: hij moet nog even geblokt worden want de rand is een beetje bobbelig. Maar het haakwerk is klaar en alle draadeindjes zijn weggewerkt.
In het jeansblauwe hart verwerkte ik voor de lol nog een mosgroen plusje en met de laatstgenoemde kleur haakte ik ook de rand.


Het garen is Katia New Cancun (50% katoen - 50% acryl), waarvoor een haaknaald 3,5 wordt geadviseerd. Ik wist echter uit ervaring dat je bij de c2c steek beter een wat dikkere naald kunt gebruiken en daarom koos ik voor een 5. Er zitten vijf bollen (van 100 gram) off-white in, bijna twee bollen jeansblauw en driekwart bol mosgroen. De maat van de deken is 150 bij 100 cm.


Voor de rand haakte ik tweemaal een toer van steeds 1 vaste-3 lossen met off-white en een toer van 3 stokjes in de lussenboog met mosgroen. De laatste toer in off-white was in vasten. Ik overweeg nog om de laatste twee toeren opnieuw te doen en her en der wat steken te minderen om zodoende de rand wat strakker te krijgen. Dat laat ik afhangen van het effect van het blokken.
Ik zal niet snel opnieuw zo'n deken haken! De c2c steek is leuk en werkt lekker snel; een project met soms 19 bolletjes is echter super onhandig. Een van de grote voordelen van haakwerk is m.i. dat je het in het algemeen overal mee naar toe kunt nemen: een bolletje garen en een haaknaald passen al snel in je tas. Dat voordeel vervalt geheel bij het pixel haken.


2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...