woensdag 6 mei 2015

Diverse handvaardigheden
Jaren geleden zag ik dit ergens op een blog en het is altijd in mijn geheugen blijven hangen. De komende derde verjaardag van de kleindochter van vrienden leek me een mooie gelegenheid om het eens uit te voeren: het project "prinses op de erwt". Het leukste aspect vind ik dat er verschillende handvaardigheden aan te pas komen. Naaien, breien, haken en een beetje knutselen met papier en houten stokjes.
Ik startte met het maken van een kartonnen mal van 16 bij 22 cm en knipte vervolgens een hele stapel stofjes op dat formaat. Daarvan naaide ik tien matrassen, waarvoor ik tussen de stof een laag fiberfill deed, tien lakentjes en natuurlijk ook twee kussentjes. Een paar lakentjes en de kussentjes versierde ik nog extra met wat leuke bandjes. Ik breide een lekker warme "bont" deken met een harig garen en haakte er eentje in de c2c steek; beide met dezelfde afmeting als het andere beddengoed.


Van houten roerstokjes maakte ik een laddertje en een groot formaat ijslollystok werd de harde kern van de gehaakte prins en prinses. De tekst van het sprookje verwerkte ik tot een mini-boekje (zichtbaar op de eerste foto) en dat naaide ik vast in een kaftje van kleurig karton.

Vervolgens naaide ik een tasje. De bodemmaat hiervan is gelijk aan die van de matrassen, zodat alle spulletjes er precies netjes in passen. De hengseltjes zette ik vast met kam-snaps en daarmee kan de bovenkant van het tasje ook gesloten worden.
 


En dan natuurlijk: de erwt!
Die had ik al ergens liggen, want ooit was ik bezig met nat-vilten. Ook erg leuk om te doen trouwens.
 


Die erwt is relatief groot, zoals te zien op de foto met het laddertje. Dat is bewust gedaan - de jarige heeft een jonger zusje en kleine ronde dingetjes in huis zijn dan niet echt gewenst.
Ik heb echt lol gehad in het maken van dit kadootje. En het mooie was ook dat ik alle materialen gewoon beschikbaar had!
 

5 opmerkingen:

 1. Wat een super leuk cadeau. Ik heb er ook al eens aan gedacht om het te maken. Maar zo in een tas is het helemaal.
  Liana

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Such a wonderful idea, really, really sweet.
  And thank you so much for solving my crochet problem! You made my day :-D
  Liefje groetjes
  Moni aka Minkamo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee! Die ga ik onthouden....

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...