donderdag 9 april 2015

Zomersjaal


Eigenlijk passen de woorden "zomer" en "sjaal" naar mijn gevoel niet echt goed bij elkaar, maar ik kan geen betere term verzinnen. Het model van de sjaal leent zich er beter voor om te dragen over een zomertruitje of spijkerjasje dan over een dikke winterjas. Erg geschikt dus voor een wat kille zomeravond of zo.
Het patroon riep al enige tijd naar me en op een gegeven moment kon ik dat niet langer weerstaan. Ik kocht wat bolletjes Isager Bomulin (75% katoen/25% linnen) en ging aan de slag. De gebruikte steek zit na een paar toeren wel in de vingers en dan gaat het best vlot.


Ik heb bewust een paar blokken met een andere kleur gehaakt, om het donker-blauw-groen-grijze vlak wat te breken. Achteraf bezien vraag ik me af of dat wel echt nodig was.
Uiteindelijk gebruikte ik 10 bolletjes om de aangegeven grootte te bereiken en de sjaal weegt dus bijna 500 gram. Ik heb niet de aangegeven rand van 3 toeren gehaakt - ik had dan namelijk nog een (best prijzige) bol bij moeten kopen. Een van de korte kanten werkte ik daarom af met de kerriegele kleur in de patroonsteek en de andere zijdes met een simpele toer vasten.


De sjaal heeft twee armsgaten, is lang genoeg om makkelijk over de schouders gedragen te worden en ik kan dus naar keuze de gekleurde vlakken "verstoppen" of juist naar voren brengen.
Ik denk dat ik de sjaal regelmatig zal dragen; voorwaarde is dan uiteraard dat de juiste zomerse weersomstandigheden zich gaan voordoen!

3 opmerkingen:

  1. Oh, Anco, wat is hij mooooi! Ik vind het geweldig, met die gekleurde blokken erin. Dat haalt 'm toch een beetje op. En de combinatie grijs met geel is natuurlijk prachtig. Het is voor mij nog niet te laat om je idee te jatten :o)

    Groetjes,
    Annemarie (de Wolboetiek)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi Anco, prachtige kleuren en zeer variabel te dragen. Nice, zou Brayan zeggen....

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...