vrijdag 27 maart 2015

EitjeMet Pasen in zicht verschijnen de gehaakte en gebreide eierwarmers weer volop in beeld. Ook ik haakte er inmiddels een heel aantal, omdat het leuke en kleine werkjes zijn waarbij kleine restjes wol en katoen kunnen worden ingezet. Hier in huis gebruiken we echter nooit eierwarmers. Sterker nog, we hebben zelfs geen eierdopjes en leggen onze eitjes gewoon naast het bord.
Voor het bepalen van de grootte van de eierwarmers had ik een paar plastic eitjes bij de hand en ik zocht iets om die op te leggen zodat ze niet steeds van de tafel rolden. Omdat toevallig de handwarmers voor het grijpen lagen, belandden de eitjes daarop en dat bleek een heel stabiele plek.
Zo kwam ik op het idee om kleine kussentjes te naaien die als eierdopjes kunnen dienen.
Het haakwerk werd aan de kant gelegd, ik ging op zoek naar wat leuke lapjes stof en kroop achter de naaimachine.


Ik besloot het maar niet te moeilijk te maken en koos voor een vierkant ei-kussentje.


Omdat alles nu eenmaal sneller gaat als je het meteen in serie doet, lagen er een uur of wat later 16 kussentjes. Die gaan wij vast en zeker niet allemaal gebruiken, maar ik kan er altijd een paar weggeven. En anders kunnen ze misschien gebruikt worden voor een spelletje five stones (alhoewel de kussentjes daarvoor dan waarschijnlijk net iets te groot zijn).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...