donderdag 2 mei 2013

Tuinieren


Sinds we zeven jaar geleden ons huis betrokken, hebben we binnenshuis veel verbouwd en aanpast, maar aan de tuin nooit veel gedaan. Er stond een vrij grote, driehoekige druivenkas achterin en verder was er wat gras en een paar bloemperkjes. De kas werd al snel ingenomen door de twee dwergkonijnen, die daar een riante behuizing aan hadden. Sinds de spoorloze verdwijning van de konijnen was er geen reden meer om de kas in stand te houden en op de vrijgekomen plaats is nu een houten vlonder gebouwd. Het stukje gras werd vervangen door tegels en de houten schutting door raster met klimop. Verder werden alle perken goed afgegraven, vanwege overwoekering door zevenblad, en daarna van nieuwe grond voorzien. Wat bleef: de twee stokoude seringen en een vruchtdragende pruimenboom.
Nu moeten er nog wat kleurige planten, struiken en bloembollen gepoot worden. Aangezien wij beiden geen hobby in tuinieren hebben is het altijd afwachten wat er uiteindelijk blijft groeien en bloeien. Ik verheug me vooral op de lathyrus en de papaver, omdat dat zulke leuke "vintage" plantjes zijn.


Het houten terras ligt zodanig dat we er van de avondzon kunnen genieten. Daarom willen graag nog een tuinbank op en dat wordt nog een lastig besluit. Hout, kunststof, steigerpijp? Spartaanse zit of loungemodel? Met een kleurtje, of toch maar naturel? Mogelijkheden genoeg!


1 opmerking:

  1. In plaats van een tuinbank zou ik voor beiden een heerlijke relaxstoel neerzetten. Kun je lekker liggend lezen en misschien krijg je de kinderen zover om een wijntje in te schenken. Die hebben toch nog geen geduld om te relaxen.
    Liana

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...