zaterdag 9 februari 2013

Een kilo behaaglijkheid


Behaaglijk, dat is deze deken van 100% wol zeker. En met de afmeting van 90 bij 180 cm is ie ruim genoeg om lekker in of onder weg te kruipen, hoewel net iets te klein om over een bed te leggen.
Zo ongeveer halverwege begon ik al met het zoeken naar de lay-out van de driehoek-in-een-vierkant grannies, en nadat alle vierkantjes af waren begon het echte puzzelen. Dit streeppatroon beviel me het best, omdat er balans en rust door ontstaat. De rand had ik graag wat breder gemaakt, maar de wol was he-le-maal op!

 
Al doende heb ik vastgesteld dat de grannies deze keer mooi vierkant bleven. Bij het haken van de standaard grannies onstaat immers altijd een zekere draai├»ng. Ik vermoed dat dit verschil te maken heeft met het gegeven dat de driehoek-in-een-verkant granny niet in rondes gehaakt wordt. Bij de kleurwissel wordt het vierkant namelijk steeds gekeerd; je haakt dus eigenlijk heen en weer. 

6 opmerkingen:

 1. Wouw erg mooi geworden zeg!
  Groetjes monique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. What a great patchwork look! I like it

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Thank you! You´re right - although it was not intended to be "patchwork", it sure looks that way.

   Verwijderen
 3. Ik vind hem echt HET EINDE. ben al lang op zoek naar een patroon van een grannydeken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooie deken met dat ruitjes-patroon. En wat leuk dat je samen met je zus een creatieve werkplaats hebt, samen is leuker dan alleen toch? Ik ga je blog volgen via Bloglovin!
  groetjes, Famke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...