woensdag 10 oktober 2012

Handmade present: verpakking (1)


Voor een klein handgemaakt kadootje, zoals het lippenbalsem hoesje of een sleutelhanger, is dit driehoekige doosje een passende verpakking. Je maakt het doosje uit stevig papier. Knutselkarton is handig, maar ook een felicitatiekaart is bruikbaar. Of de kleurige voorkant van bijvoorbeeld een mueslidoos. 't Is natuurlijk altijd leuk als de buitenkant van het doosje enigszins bij de inhoud past!

Ook zo'n doosje maken?


Materiaal
rechthoekig stuk karton (knutselkarton, felicitatiekaart etc), grootte afhankelijk van kadootje
liniaal
grove naald
lint / draad / touw
pen of potlood  1. Twee rechthoekige stukken knutselkarton, voor twee doosjes.
  2. Vouw het karton in de breedte dubbel.
  3. Markeer aan de beide korte kant het middelpunt.
  4. Vouw een punt naar binnen, tussen het aangegeven middelpunt en de vouwlijn. Gebruik hierbij de liniaal om een rechte vouw te krijgen. Doe dit 4 keer.
  5. De vier naar binnen gevouwen punten.
  6. Pak de punten AAN DE LANGE ZIJDE twee aan twee bij elkaar en vouw het doosje in elkaar door de zijkanten zo dicht mogelijk naar elkaar toe te brengen.
  7. Prik met de naald een gat door de gevouwen punten, terwijl die op elkaar liggen, eerste de ene kant, dan de andere. Doe dat ongeveer in het midden, een centimeter van de bovenkant. Het komt niet heel precies, uitmeten is niet nodig.
  8. Rijg lint / draad / touw met de naald door het doosje. Begin aan de buitenkant, door de eerste twee lagen en vervolgens van binnen naar buiten door de andere twee lagen.
  9. Knip lint / draad / touw af en leg een strik om het doosje te sluiten.
  10. De minidoosjes zijn KLAAR.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...