woensdag 17 oktober 2012

Handmade present: naaikitje


Een naaikitje met daarin het basismateriaal zoals naald, draad en schaar. Verder nog een meetlint, een tornmesje en een minispeldenkussentje. Een houten enveloptasje (13 bij 8 cm) werd geheel in stijl beplakt met een patroonblad; een knoop en stukje gekleurd elastiek vormen de sluiting.
Best handig om in je tas mee te nemen, voor de "eerste hulp bij ongelukken"!
Je zou zo'n tasje ook kunnen vullen met bijvoorbeeld make-up spulletjes, verbandmaterialen of kleine reisbenodigdheden en daar dan de buitenkant op aanpassen.

Ook zo'n kitje maken?


Materialen
tasje of doosje (van hout, papiermaché, karton)
papier (patroonblad, pagina uit tijdschrift of atlas, etc.)
lijm
eventueel blanke lak
schaar
zonodig: knoop en stukje elastiek

Het door mij gebruikte houten enveloptasje (zie onderstaande foto, linksboven) komt uit de knutselvoorraad van het Atelier, maar ook andere doosjes van hout, karton of papiermach√© zijn goed bruikbaar. Je kunt zelfs een lege verpakking van bijv. theezakjes voorzichtig uit elkaar halen, beplakken en weer in elkaar zetten!

Verwijder zonodig de aanwezige sluitingsmaterialen.
Teken de vorm van het doosje af op het papier dat je gaat gebruiken. Knip deze vorm(en) uit.
Smeer het doosje in met lijm en plak er dan het papier op. Doe dat voorzichtig, vooral bij dun papier. Laat het vervolgens goed drogen en knip zonodig nog wat randjes bij met een klein schaartje. Eventueel kun je het doosje afwerken met een laagje blanke lak.
Bevestig indien nodig de sluitingsmaterialen. Met een prikpen, dikke naald of priem kun je daarvoor gaatjes op de goede plek maken.
Vul het doosje met de gekozen (naai)benodigdheden.KLAAR!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...