woensdag 16 mei 2012

Handmade present: magnetische knijperMet ingang van heden wil ik hier iedere woensdag een "handgemaakt kadootje" publiceren. Vaak zelf uitgevoerd, maar soms ook een inspirerende suggestie van het www. De ene keer eenvoudig, de andere keer welllicht wat ingewikkelder. Het zal in ieder geval steeds gerubriceerd worden onder het label "handmade presents". 
Vandaag een eenvoudig knutselwerkje, waarbij materialen gebruikt worden die iedereen waarschijnlijk al in huis heeft. Met een beetje begeleiding is het door kinderen goed te doen, misschien een aardig idee voor vaderdag?Materialen:
houten wasknijper(s)
magnetisch band (van de bouwmarkt)
hobbymes of schaar
sterke lijm
decoratief plakband (bijv. japans masking tape - zie foto hieronder) of reepjes kleurrijk papier

Werkwijze:
Plak een strook van het plakband of het papier op een platte kant van de wasknijper. Snij of knip dit precies op maat. Knip ongeveer 3 cm magnetisch band af en zorg er voor dat het niet breder is dan de wasknijper (zonodig bijwerken). Het magnetisch band is aan een kant zelfklevend, maar dat is vaak onvoldoende sterk. Smeer die kant in met de sterke lijm en druk het stuk stevig vast op de (niet gedecoreerde) achterkant van de knijper. Laat enige tijd drogen, eventueel onder een zwaar boek.
Schrijf een lief briefje  ;-) en steek dat tussen de knijper.
2 opmerkingen:

 1. Leuk idee! Overigens een tip voor iedereen die denkt zich een trip naar de bouwmarkt te kunnen besparen: magnetisch plakband van de Hema is niet sterk genoeg. Ik dacht slim te zijn, maar helaas.

  Kleine vraag trouwens, en heus niet flauw ofzo hoor, maar ik snap het gewoon niet: waarom een Engels label? Zit je daar als Amerikaan of brit te googelen naar 'handmade present', krijgen ze opeens een Nederlandse site voor de kiezen? Op een Engelstalige site gebruiken ze toch ook niet 'handgemaakte geschenken' als label?
  Geen hond natuurlijk die een 'computer' een 'rekenaar' noemt, maar dat was een ding dat rechtstreeks uit Amerika kwam, terwijl 'handgemaakte geschenken' hier allang bekend zijn. Waarom dan opeens de boel verengelsen? Wat voegt dat toe?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi anoniem,
  bedankt voor je reactie!
  Het is steeds een afweging engelstalige labels of `gewoon` maar in t nederlands....
  Overigens, en dat is ook niet flauw bedoeld, waarom een anonieme reactie??

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...