zondag 11 maart 2012
Taart met calorieën
Een van mijn zussen organiseerde een taartworkshop. Alle deelnemers moesten ieder voor zich vast een ronde cake van biscuitdeeg bakken. Tijdens de workshop werd deze cake eerst in laagjes gesneden en daarna konden de laagjes met jam naar keuze weer op elkaar gestapeld worden, al doende eventuele oneffenheden meteen bijwerkend.
Vervolgens kon het decoreren beginnen. Met rolfondant en marsepein in vele kleuren, en met behulp van allerlei mallen, vormen en voorbeelden. Het uitrollen van een grote lap fondant en die dan vervolgens mooi glad en zonder scheuren over de cake draperen, da´s helemaal nog niet zo simpel. Erg leuk om aan het eind van de workshop te constateren dat iedereen op geheel eigen, creatieve wijze een prachtige taart gemaakt had.
De taart ging natuurlijk mee naar huis maar zit momenteel nog in de vriezer. ´t Is geen kleintje, dus we wachten op de juiste gelegenheid om ´m aan te snijden en op te eten!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten