donderdag 24 januari 2013

Pencil thursday


Op mijn berichtje van 19 december j.l. kreeg ik een reactie van Renée van e strea chikitu. Zij is kortgeleden gestart met een serie blogberichten onder de noemer pencil thursday. Een leuk initiatief en vandaag (en wellicht in de nabije toekomst nog wel eens) sluit ik me daarbij aan.
Drie dagen per week werk ik als "functioneel applicatiebeheerder" in een ziekenhuis. Samen met mijn collega's ben ik verantwoordelijk voor het niet-computertechnische-deel van een aantal software pakketten, zoals het beheer van het afsprakensysteem. Een van de leuke taken is het bouwen van nieuwe spreekuurschema's voor de specialisten, omdat daar nog wel eens beroep gedaan wordt op enige creativiteit. De wensen van de gebruikers moeten immers vertaald worden naar de mogelijkheden van het programma.
Het grootste deel van de werktijd breng ik achter en met de computer door maar pen en papier zijn altijd onder handbereik. Om snel even wat te noteren als ik ergens in het gebouw loop, of als er net een of ander overzicht "gedraaid" wordt dat niet onderbroken kan worden. Dan ontstaat er dus een bijna cryptisch krabbeltje als de bovenstaande foto! En ondanks het gebruik van smartphones, tablets, laptops etc. blijkt het "papierloze bedrijf" nog een utopie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...