woensdag 6 juni 2012

Handmade present: sleutelhanger


Viavia kregen we ooit een aantal leerstalen van een meubelzaak. Dat is prachtig materiaal, waarvan je leuke dingen zoals tassen en etuis kunt maken. Een paar kleine restantjes werden gebruikt voor wat sleutelhangers.
Je kunt bij een lokale meubelzaak vragen om zulke leerstalen of in de kringloopwinkel op zoek gaan naar een leren of suede kledingstuk of tas en daar de beste stukken uit knippen.

Zelf maken?Materialen:
stukje (kunst)leer of suede
enkele bij elkaar passende kleine restantjes stof
een knoop
ring
schaar / naaimachine / gatentang en ringetje

Snijd of knip een eenvoudige basisvorm van het leer of suede en plaats er een paar stukjes stof op. Stik dit vast met de naaimachine (gebruik een leernaald). Naai met de hand de knoop er bovenop. Leg daarna het inmiddels gedecoreerde deel op de stof die je voor de achterkant wilt gebruiken. Plaats hierbij de "verkeerde" kanten op elkaar en knip het lapje stof nog niet precies op maat. Met een zigzagsteek (gebruik een brede zigzag met een korte steeklengte) naai je langs de rand van de leren voorkant. Knip daarna de achterkant van stof zo dicht mogelijk naast de zigzagsteek af. Maak er met de gatentang een klein gat in en knijp het ringetje daarin vast. Draai de grote sleutelring door het gaatje. Klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...