zaterdag 15 oktober 2011

Haar naam is EvaDe kans dat een vrouw in haar leven met borstkanker te maken krijgt is ongeveer 1 op 8.
Het overkwam Karin, een van mijn vriendinnen (en trouwens ook een van haar vriendinnen, en een buurvrouw, en een collega, en mijn oma lang geleden, en .. en .. en ..).
Karin onderging alle behandelingen vol optimisme en vertrouwen, met de haar kenmerkende veerkracht en intensiteit. Ze verbaasde zich al voor die periode over de vanzelfsprekendheid waarmee vrouwen geconfronteerd werden met de keuze voor een reconstructie of voor een prothese, en besloot om zelf haar nieuwe lichaam "gewoon" te accepteren.
Inmiddels zet zij zich in om deze derde optie als een gelijkwaardig alternatief onder de aandacht te brengen bij vrouwen die voor de keuze staan, bij mammacare-verpleegkundigen, bij ziektenkostenverzekeraars (lingerie voor een eenborstige vrouw is nl. maatwerk en dus prijzig) en iedereen die op enige manier betrokken is. Lees meer over haar activiteiten op ontboezeming.nl.

Eva, zo noemen we de paspop.
Zij heeft een borstamputatie rechts ondergaan en showt lingerie voor eenborstige vrouwen op informatie-bijeenkomsten en modeshows waar Karin die derde optie laat zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...